Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης που εκπονούμε στο Rollino και το οποίο εντάσσεται στη θεματική ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον” και συγκεκριμένα στον τομέα της Οικολογίας και της προστασίας της Παγκόσμιας και Τοπικής Φυσικής Κληρονομιάς, επισκεφτήκαμε το 3ο Νηπιαγωγείο Θρακομακεδόνων. Εκεί οι μαθήτριες και οι μαθητές με τις φιλόξενες νηπιαγωγούς τους μας ξενάγησαν στον δικό τους σχολικό κήπο. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά των δυο σχολείων, να ανταλλάξουν πληροφορίες για τις καλλιέργειές τους.

Ακόμα, η Μουσικοπαιδαγωγός και Υπεύθυνη της Φιλαναγνωσίας του Rollino, διάβασε σε όλα τα παιδιά -οικοδεσπότες και φιλοξενούμενους- το υπέροχο βιβλίο Θα γίνουμε Κύμα των Νίκολα Έντουαρτς και Σάρα Γουίλς (Μεταίχμιο, 2020). Ακολούθησε συζήτηση για την αξία της συνεργασίας όλων των λαών της γης. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν, ότι μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την τεράστια οικολογική καταστροφή, που ήδη συντελείται στον πλανήτη μας και έχει ως αποτέλεσμα την κλιματική κρίση.

Τα παιδιά και των δύο νηπιαγωγείων, σε αυτή την όμορφη εκδρομή/γέφυρα συνεργασίας, τραγούδησαν μαζί  ένα τραγούδι για τη σπορά, το οποίο είχαν διδαχθεί και έπαιξαν παρέα στον κήπο! Ακολούθησε κέρασμα στα Rollinakia μας, που είχε εξασφαλίσει για εμάς, η Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, η κ. Στέλλα Τούντα.

Το πιο σπουδαίο όμως ήταν η στιγμή που όλα μαζί τα παιδιά δημιούργησαν ένα ομαδικό εικαστικό έργο,

έναν μεγάλο κήπο όπως τον ονειρεύονται!

 

Ζωγραφίζοντας τον ‘Κήπο των ονείρων μας’

Ξενάγηση στον ανθόκηπο

 

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το βιβλίο Θα γίνουμε Κύμα και συζήτησαν για την περιβαλλοντική καταστροφή και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την περιορίσουμε για να σώσουμε τον όμορφο πλανήτη μας, τη ΓΗ μας!

 

Τι καλύτερο από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;

Εδώ είναι μια φωτογραφία με τα παιδάκια του 3ου Νηπιαγωγείου Θρακομακεδόνων με τη χειροτεχνία που τους πρόσφεραν τα Rollinakia, ως ένδειξη ευχαρίστησης για την ξενάγηση και γενικότερα τη ζεστή φιλοξενία!

Το δωράκι που προσφέραμε: μια μικρή χειροτεχνία με τα εξώφυλλα των βιβλίων που δουλεύουμε αυτόν τον καιρό στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης μας. Κάθε Rollinaki ζωγράφισε μια καρδιά.

Στον κήπο του 3ου Νηπιαγωγείου Θρακομακεδόνων!

Μια αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά μας και τη νηπιαγωγό τους κ. Μαρία Διαμαντοπούλου.                                                                

Ζήτω το παιχνίδι με τους καινούργιους φίλους μας!

Τα Rollinakia μας, ως μικροί γεωργοί στο δικό μας μποστάνι!

 

 

Λεπτομέρεια από το ομαδικό εικαστικό έργο με τίτλο ‘Ο κήπος των ονείρων μας’!

                          Ζήτω οι σχολικοί κήποι!
Τι καλύτερο για να έρθουν τα παιδιά κοντά στη φύση; Στη φωτογραφία είναι τα προνηπιακά group του Rollino στον σχολικό κήπο μας!