Τα Τμήματά μας

Μεταβρεφικό

Είναι προνόμιο να καλοδέχεσαι τα παιδιά στην αγκαλιά σου, όταν βγαίνουν για πρώτη φορά από τη θαλπωρή της οικογενειακής φροντίδας.
Τότε που τα μάτια συναντούν το άγνωστο…

Το Rollino είναι πλούσιο σε συναισθήματα και αμέριστη φροντίδα για να συμπληρώσει τη διαδρομή της μάθησης των παιδιών στο ξεκίνημά τους.
Κοντά μας, βρίσκουν μέρος ασφαλές για να ακουμπήσουν τις πρώτες τους ανησυχίες και να βιώσουν τον κόσμο με όρους εμπιστοσύνης.


Παιδιά, τα μικρά και σπουδαία της ζωής μας

νηπιαγωγειο - προσχολικη αγωγη - παιδικος σταθμος - προσχολικη εκπαιδευση

Προ – Προνηπιακό

Είναι υπέροχο να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν κοντά μας!
Ν’ αποκτούν τις φιλίες και τις συνήθειες που θα πορευτούν μαζί τους. Το Rollino φροντίζει καθημερινά να τους παρέχει με τα εκπαιδευτικά προγράμματα,
τις βάσεις για τη συνεργατική μάθηση, να επιμελείται τις κατάλληλες συνθήκες για να γευτούν τη χαρά της δημιουργίας.
Μικρές νίκες, μεγάλες χαρές!

Η αναγκαία σε όλους αυτοπεποίθηση ενισχύεται ή αποκτάται σταδιακά μέσα από την αλληλεπίδραση και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τα ίδια τα παιδιά. Δε βασίζεται σε επίπλαστες επιβραβεύσεις, αλλά απλόχερα δίνεται εκεί όπου σημειώνεται πραγματική πρόοδος.
Χρειάζεται από τα ίδια τα παιδιά να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να επικεντρωθούν στις δραστηριότητες κι εμείς είμαστε πάντα δίπλα τους για να βοηθήσουμε σ’ αυτό.
Οι μοναδικές τους δεξιότητες και η προσωπικότητά τους σχηματοποιείται κι όλα τα παιδιά νιώθουν την αγάπη των δασκάλων που τρέφουν κάθε προσδοκία για το μέλλον.

Καλλιεργούμε τη ματιά των παιδιών για σύγχρονο και καλύτερο κόσμο

νηπιαγωγειο - προσχολικη αγωγη - παιδικος σταθμος - προσχολικη εκπαιδευση

Προνηπιακό

Ψυχολογία και μάθηση λειτουργούν εναρμονισμένα και σ’ αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Rollino το οποίο αφορά στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό στάδιο.  Παραδειγματικά φροντισμένο, απευθύνεται στις ευαίσθητες ψυχές των παιδιών και τα βοηθά να δώσουν απαντήσεις στην περιέργεια και τα ατελείωτα γιατί που διατυπώνουν με αυθορμητισμό και ενέργεια.  Τα κοινωνικοποιεί εντάσσοντάς τα σε ομαδικά σχήματα, όπου ισχύουν οι κανόνες του διαμοιρασμού και της αλληλοκατανόησης.

Η διατήρηση των αναμνήσεων είναι δυσκολότερη διαδικασία απ’ ό,τι η απόκτησή τους. Βασιζόμενοι σε ερευνητικά αποτελέσματα, καλλιεργούμε παράλληλα με τις εικόνες που δημιουργεί η δράση και το παιχνίδι και την αφηγηματική περιγραφή γύρω από τα βιώματα των παιδιών.
Έτσι, εκείνα στοιχειοθετούν πληρέστερες αναμνήσεις των πρώτων σχολικών τους χρόνων.

Στόχος μας, οι ολοκληρωμένες προσωπικότητες των παιδιών για μια συναρπαστική πορεία ζωής

νηπιαγωγειο - προσχολικη αγωγη - παιδικος σταθμος - προσχολικη εκπαιδευση

Νηπιαγωγείο

Οι αυξημένες απαιτήσεις για κοινωνική και ακαδημαϊκή επίδοση των μαθητών στο δημοτικό, χρειάζονται την κατάλληλη προετοιμασία για να ευοδωθούν. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας, συναντά τις προσδοκίες του μέλλοντος, χωρίς όμως να στερεί από τα παιδιά την ξενοιασιά και τη ζεστασιά που επιζητούν. Φροντίζει να τους εμφυσήσει την αγάπη για τη γνώση, την αισιοδοξία, την αυτονομία, την αυτοπεποίθηση, την απόκτηση νοήματος σε ό,τι
κι αν κάνουν και  παραδίδει έναν “οδηγό ζωής” για να είναι έτοιμα τα παιδιά να κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία.

Οι παιδαγωγικές μέθοδοι του Rollino δεν ξεπερνούν τα όρια για τους προσωπικούς χρόνους μάθησης που έχει κάθε παιδί.
Ο σεβασμός στην προσωπικότητα δεν επιτρέπει καμία επίσπευση που επιβαρύνει με άγχος το παιδί. Η εκπαίδευση γίνεται σε περιβάλλον ενεργητικής μάθησης, μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής, συμμετοχής και ουσιαστικής ενασχόλησης.

Η διαρκής εξάσκηση στα μαθηματικά μοτίβα και τη γλωσσική τριβή, η εφαρμογή της κριτικής σκέψης, η ενθάρρυνση της δημιουργικής σκέψης,
η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη, είναι μερικοί μόνο από τους άξονες εργασίας μας προκειμένου να στηρίξουμε την ολιστική μας εκπαίδευση.

Στο Rollino, τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν και ζουν καλύτερα

νηπιαγωγειο - προσχολικη αγωγη - παιδικος σταθμος - προσχολικη εκπαιδευση

Το Rollino είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων