Ο χώρος μας

Κτηριακές υποδομές

Σχεδιάσαμε το Rollino σε κάθε του λεπτομέρεια και με ιδιαίτερη προσοχή, από την αρχή, γεγονός που μας εντάσσει ανάμεσα στα λίγα σχολεία που οικοδομήθηκαν σε ιδιόκτητο οικόπεδο, προορισμένα αποκλειστικά για σχολείο.

Με τη συμβολή του Αρχιτέκτονα Μηχανικού κ. Μιχάλη Σπυρόπουλου, ο οποίος διαθέτει εμπειρία στο σχεδιασμό σχολικών μονάδων στην Ευρώπη, οι κατασκευαστικές προδιαγραφές των 750 τ.μ του Rollino και η μελέτη του χώρου είναι υψηλοτάτου επιπέδου, ώστε να γίνει ένα ονειρεμένο περιβάλλον για τα παιδιά.

Αίθουσες που αναπνέουν από διάπλατα παράθυρα, που ζωηρεύουν από το φως του ήλιου, που ζεσταίνουν όλους μας με τα άριστα δομικά υλικά και τον επιμελημένο διάκοσμο. Εσωτερικό αίθριο και μεγάλες τζαμαρίες για στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης, καλλιεργούν την αισθητική και εμπνέουν. Η διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου είναι κατάλληλη για να πραγματοποιούνται όλες οι δραστηριότητες -παιδιών και προσωπικού- με άνεση και ασφάλεια.

Ο εξωτερικός χώρος

Τίποτε πιο αναζωογονητικό από τον φρέσκο αέρα και την κίνηση που τόσο επιζητούν τα παιδιά. Πώς να μη χαρούμε την αέναη κίνηση ενός τέτοιου κήπου!  Εμπειρία και έρευνα εντός και εκτός σχολικού κτηρίου σε απόλυτη αρμονία. Ενεργοί στη σχολική αυλή, είναι το σύνθημα και η θετική επίδραση στο σώμα και το νου είναι άμεση και εμφανής, με όλες τις αισθήσεις σε εγρήγορση και καθόλου άγχος.

Η μουσικότητα του φυσικού περιβάλλοντος συντροφεύει ευεργετικά τη δράση των παιδιών στον καταπράσινο εξωτερικό χώρο του Rollino, συνδέοντας κάθε ενέργεια με την επιστήμη και τη χαρά και πάντα με όρους ασφαλείας.

Η φυσική δραστηριότητα έχει επιστημονικά συνδεθεί με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως η συνεργασία, η αυτοπεποίθηση, η αυτοπειθαρχία, η κοινωνικοποίηση, η ηγεσία, η εκτέλεση οδηγιών, η λεπτομερής παρατήρηση, η επίλυση προβλημάτων, η διαπραγμάτευση. Άλλωστε, ό,τι ελευθερώνει το σώμα, οξύνει την ευαισθησία σε νέες καταστάσεις μάθησης προς όφελος της ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Οι μυρωδιές, οι ήχοι, η φωτεινότητα, εμπλουτίζουν τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα με στοιχεία που διατηρούν ζωηρές τις αναμνήσεις των δρώμενων.

Ασφάλεια …ασφαλώς:

Η ασφάλεια των παιδιών εξασφαλίζεται σε κάθε επίπεδο.
Πέραν των άριστων κτηριακών προδιαγραφών για έκτακτα συμβάντα (σεισμός, πυρκαγιά κ.α), τηρούνται όλες οι δυνατές προφυλάξεις για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι κάνουμε το καλύτερο.
Στα παιδιά παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη για το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στο σχολείο.
Επιπλέον, η επιτήρηση των παιδιών είναι διαρκής και σε όλους τους χώρους του Rollino με διακριτικότητα και υπευθυνότητα από τους παιδαγωγούς μας.

Τα παιδιά αισθάνονται ελεύθερα…
να αυτενεργούν χωρίς να διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Η είσοδος στο σχολείο δεν επιτρέπεται παρά μόνο στους γονείς και κηδεμόνες.

Φωτογραφίες