Στα πλαίσια του μαθήματος Μουσική και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

το Rollino φιλοξένησε στο χώρο του την παράσταση

Το ταξίδι της Ρόζας και της Φοίβης

Η συγγραφέας του θεατρικού έργου και σκηνοθέτης Γεωργία Πολοπετράκη, μαζί με τις εκλεκτές ηθοποιούς Νίκη Φραγκέλη και Μαριλού Βόμβολου παρουσίασαν στα παιδιά μια λιτή και ουσιαστική παράσταση. Τα παιδιά ταξίδεψαν μέσα από τη σύμβαση του θεάτρου σε πολλές χώρες και τους δόθηκε η ευκαιρία εκτός από το να έρθουν σε επαφή με μουσικές και χορούς από τον κόσμο, να τραγουδήσουν και τα ίδια κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Τώρα, μπορούν πια να αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία είδη ταξιδιών…

  • Τα ταξίδια που κάνουμε μέσα από την τέχνη και το μυαλό μας.
  • Τα ταξίδια που είναι ανέμελα και στόχο τους έχουν να γνωρίσουμε τον κόσμο, την παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά και το φυσικό περιβάλλον άλλων τόπων.
  • Αλλά και τα ‘δύσκολα’ ταξίδια που κάνουν πολλοί συνάνθρωποί μας, χωρίς τη θέλησή τους, από ανάγκη, προκειμένου να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια σε μια χώρα ασφαλή, χωρίς πόλεμο, φυσικές καταστροφές και επισιτιστική κρίση.

Έχοντας όλες αυτές τις πολύπλευρες εμπειρίες τα παιδιά μας ευαισθητοποιούνται διαπολιτισμικά και παράλληλα γνωρίζουν τις ομορφιές που έχει κάθε ξεχωριστός πολιτισμός, που έχει η κάθε χώρα καλλιεργώντας την κουλτούρα και την αισθητική τους.

Συγκινητικό υπήρξε και το ποίημα που απήγγειλαν οι ηθοποιοί σε στίχους της Φανής Γεωργακάκη.

Δεν θέλεις για όλα αυτά λεφτά.

Θέλεις τα μάτια σου ανοιχτά στα όνειρα που σου μιλούν και στα τρεξίματα του νου…

Πόσο πιο πλούσια η καρδιά που τα ταξίδια αγαπά!   

   

            

 

 

 

Η παράσταση στάθηκε αφορμή την επομένη τα παιδιά να ταξιδέψουν ξανά με το νου τους  και τη βαλίτσα της μουσικοπαιδαγωγού τους και να αναστοχαστούν για τις “πολύχρωμες” μουσικές εμπειρίες τους!

Πόσα ταξίδια χωράνε μέσα σε μια βαλίτσα αλήθεια;