Οι δύο Μουσικοπαιδαγωγοί του Rollino , η Μουσικός κα Θάλεια Καβαλιέρου και η Συνθέτρια κα Τατιάνα Ζωγράφου,  εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο της Μουσικής.

 

 

Ουσιαστικά τα μαθήματά τους καλύπτουν τρεις βασικούς στόχους:

  • Την γνωστική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών (μουσικές δεξιότητες, δημιουργική έκφραση, αντίληψη  βασικών εννοιών της μουσικής)
  • Την καλλιέργεια της αισθητικής τους (ακροάσεις ποιοτικών μουσικών και διδασκαλία επιλεγμένων τραγουδιών)
  • Την Διαπολιτισμική τους ευαισθητοποίηση(καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, του σεβασμού στην ετερότητα, της ανεκτικότητας, των θετικών συναισθημάτων, όπως η αγάπη, η αποδοχή, η αλληλεγγύη, μέσα από τραγούδια και ιστορίες της Λογοτεχνίας).

 

  1. Γνωστικό πεδίο: τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις πρώτες μουσικές έννοιες μέσα από παιχνιδοτράγουδα, μαθαίνουν ρυθμικές αξίες, να ακούν και να ξεχωρίζουν τις εναλλαγές στη φόρμα ενός μουσικού κομματιού, να συνοδεύουν ρυθμικά μουσικά κομμάτια με κρουστά και μελωδικά όργανα (ορχήστρες).
  2.  Αισθητικό πεδίο: τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ποιοτικές μουσικές από όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας, καθώς και με μουσικές από άλλους λαούς της γης. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από την εξοικείωσή τους με τα ηχοχρώματα των διαφόρων μουσικών οργάνων (παραδοσιακά όργανα, όργανα συμφωνικής ορχήστρας)
  3. Διαπολιτισμικό πεδίο: Μέσα από επιλεγμένες μουσικές ιστορίες τής παιδικής λογοτεχνίας αλλά και τραγούδια με σχετική θεματική, τα παιδιά συνδιαλέγονται με τις αξίες του σεβασμού, τής αγάπης, την αξία της συλλογικότητας, της φιλίας κ.α.

Με τα κρουστά και μελωδικά οργανάκια

 

‘κουβάρι να γινόμαστε,
μπλεγμένο, μπερδεμένο και να ξετυλιγόμαστε σε κόσμο αλλαγμένο’

Η δισκογραφία για παιδιά της εκπαιδευτικού μας κας Τατιάνας Ζωγράφου

 

Ο πιο πρόσφατος δίσκος της Τατιάνας     Ζωγράφου, στον οποίο συνεργάζεται με μερικές/ους από τις/τους σημαντικότερους συγγραφείς της Παιδικής Λογοτεχνίας.