Παροχές – Δραστηριότητες

Συνομιλούμε με την καρδιά και το μυαλό για να βοηθήσουμε την μάθηση έγκαιρα.

Χαρούμενα τιτιβίσματα τέρψης απλώνονται στους χώρους της τραπεζαρίας μας. Στρώνουμε τραπέζι για όλους και μοιραζόμαστε την ευχαρίστηση
της συντροφικότητας στα γεύματα με όρεξη.

Αν μάθουν τα παιδιά να τρώνε ποιοτικά και ισορροπημένα, τότε θα αποκτήσουν μια χρήσιμη συνήθεια για όλη τους τη ζωή. Η σκέψη μας αυτή γίνεται πράξη καθημερινά, καθώς ετοιμάζουμε γευστικές ποικιλίες βασισμένες στις αρχές της μεσογειακής διατροφής και των σύγχρονων διατροφικών συστάσεων.
Όλα τα γεύματα παρασκευάζονται στο χώρο μας, όπως τα αγαπημένα σπιτικά φαγητά.
Έχουν τη γεύση, την ποιότητα και το μεράκι για να αγαπηθούν απ’ τα παιδιά.
Τα φρούτα και τα λαχανικά, έχουν την τιμητική τους και η φροντίδα περισσεύει.
Τρώμε μαζί, τρώμε άριστα.

Τα ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία του Rollino, είναι έτοιμα να μεταφέρουν τους μικρούς μαθητές μας τόσο στις εξωσχολικές δραστηριότητες όσο και στις διαδρομές από και προς το σπιτικό τους. Τα απαιτούμενα πιστοποιητικά τεχνικού ελέγχου και οι επαγγελματίες οδηγοί, εγγυώνται την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

νηπιαγωγειο

Σ’ έναν ιδανικό κόσμο, η αλληλοϋποστήριξη είναι η πραγματικότητα που όλοι ονειρεύονται. Αξίες όπως αυτή, τονίζονται κάθε φορά στις μηνιαίες συναντήσεις της Σχολής Γονέων, οι οποίες διοργανώνονται στο σχολείο μας με τη συμβουλευτική παρέμβαση της συνεργάτιδας παιδοψυχολόγου.

Ευαισθητοποιημένοι γονείς, διευρύνουν τους ορίζοντες της γνώσης, ανταλλάσουν απόψεις, βρίσκουν απαντήσεις σε πλήθος ζητημάτων που απασχολούν τους ίδιους ή τα παιδιά τους. Παράλληλα, υφίσταται και εξατομικευμένη συμβουλευτική για μαθητές, συμπληρώνοντας έτσι την υποστηρικτική δράση γονέων και σχολείου.

Κάθε συνάντηση αυτού του τύπου προσθέτει πολλά σ’ αυτό το παζλ
της δια βίου μάθησης με στόχο την προσωπική βελτίωση.

Η ξενόγλωσση επικοινωνία (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά), διδάσκεται εμφατικά. Ιδιαίτερα η αγγλική γλώσσα με τη χρήση διαδραστικού πίνακα και κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού. Η αγγλική γλώσσα υποστηρίζεται σε καθημερινή βάση στο Rollino. H εκφορά της, -πλέον του επικοινωνιακού στοιχείου- επιτελεί το διαμεσολαβητικό ρόλο
της επαφής με άλλα πολιτισμικά στοιχεία τονίζοντας ότι είμαστε μέρος του όλου που λέγεται παγκόσμιο σκηνικό και πρέπει να ενεργούμε ως πολίτες του κόσμου.

Οι αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρονται στο Rollino (Μπάσκετ, Tennis, Judo, Yoga-Zumba, Κολύμβηση), είτε ως μέρος του κύριου προγράμματος είτε ως επιπλέον και κατ’ επιλογή δραστηριότητες, δε συνδέονται μόνο με τα προφανή οφέλη της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και της απώλειας ανεπιθύμητου βάρους. Όπως επαναλαμβανόμενα τονίζεται μέσω των επιστημονικών ερευνών, όσοι αθλούνται τονώνουν τόσο τις πνευματικές τους ικανότητες, ενώ παράλληλα βελτιώνουν αισθητά την ψυχική τους διάθεση.

Όσα θυμίζουν την παιδική μας ηλικία εμπεριέχουν την επαφή με κάποιας μορφής τέχνη (Art & English project, ζωγραφική, μουσική, λογοτεχνία, κεραμική, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, ιστορία & αρχαιολογία). Η εφαρμογή των εικαστικών τεχνών και της λογοτεχνίας έχουν ιδιαίτερη παιδαγωγική αξία και εμπλουτίζουν τα ερεθίσματα των παιδιών σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Η σπουδαιότητα του λόγου και της επεξεργασία του, ως μέσο επικοινωνίας, διαμορφώνει αναγνωστική συνείδηση και καλλιεργεί την αισθητική. Η παρουσία της τέχνης στα προγράμματα του Rollino είναι η συγκολλητική ουσία και το αεράκι της δημιουργίας που φυσά και καθιστά την ομορφιά της ζωής περισσότερο ορατή.

Η διαμόρφωση αξιών και η λήψη αποφάσεων για τη διαφύλαξη του ποιοτικού περιβάλλοντος, συνδέονται άμεσα με τις δράσεις και τα μαθήματα που έχουν ως επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον και την αλληλεπίδραση των παιδιών με αυτό (κηπουρική, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, εκδρομές στη φύση). Η κατανόηση των πολλαπλών επιπτώσεων που έχει το φυσικό περιβάλλον στη ζωή, καθώς και η παρατήρηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στη φύση, διευκολύνεται σημαντικά μέσω της επαφής και της εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Για τις νέες γενιές οι οποίες είναι εξοικειωμένες από τα πρώτα τους κιόλας βήματα με τη χρήση της τεχνολογίας (υπολογιστές, ρομποτική), η εκμάθηση μέσω υπολογιστικών προγραμμάτων θεωρείται πλέον αναγκαία οδός και συνιστά έκφανση της νέας πραγματικότητας. Ωστόσο, το ζητούμενο για πολλούς γονείς είναι η ορθή διαχείριση της χρήσης των τεχνολογικών επιτευγμάτων, καθώς και η ανάπτυξη της καινοτόμου σκέψης των παιδιών. Σ’ αυτά τα στοιχεία εστιάζουν οι δράσεις μας μέσω των αντίστοιχων δραστηριοτήτων.

Οι ευεργετικές συνέπειες από την ενασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες στρατηγικής σκέψης (σκάκι), ξεπερνούν τη χαρά της συμμετοχής σ’ ένα παιχνίδι λογικής. Ο στρατηγικός σχεδιασμός αποτελεί δεξιότητα που εφαρμόζεται σε πολλά πεδία της ζωής και αναμφίβολα όλοι θα ήθελαν να έχουν διδαχθεί τον τρόπο της οργάνωσης και της εφαρμογής του από τα παιδικά χρόνια. Η επίλυση προβλημάτων γίνεται παιχνίδι όταν έχει κατακτηθεί η συλλογιστική της ανάλυσης δεδομένων και της στρατηγικής σκέψης.